SHIATSU  
 


Shiatsu is een natuurgeneeskundige, holistische massagevorm, gebaseerd op de filosofie van yin en yang en de 5 elementen. Ze beschouwt de mens als deel van een kosmisch energetische constructie en maakt gebruik van diagnose en behandeling. Shiatsu komt voort uit een eeuwenoude traditie en is in de loop der tijd uitgegroeid tot wat het nu is; een praktische behandelmethode met een rijkdom aan theorie en de mogelijkheid tot verdieping.

Zen Shiatsu heeft een eigen kijk op verschillende klachten. De basis is echter steeds dat er zowel een lichamelijke als een geestelijke "oorzaak" is aan te wijzen. Elke klacht heeft een boodschap te vertellen. Het is echter nooit zo dat men zelf "schuld" is aan een ziekte. Wel is er altijd sprake van een zwakke plek. Iedereen kan zich voorstellen dat een ketting breekt op de zwakke plek, zo is het ook met een ziekte of klacht. De zwakke plek wordt het eerst bezocht. Zen Shiatsu behandelt niet alleen de drukpunten, maar de hele energiebaan.


Werkwijze                                                                                                
Shiatsu ondergaat u, volledig gekleed, liggend op een futon (een simpel matrasje van katoen). Door middel van lichte palmdruk, gerichte druk met de duimen en ellebogen op de energiebanen, rotaties, en het strekken van de ledematen wordt altijd het hele lichaam aangeraakt. Iedere behandeling wordt aangepast aan wat u op dat moment het meest nodig heeft. Daar waar de energie geblokkeerd is, wordt ze uitgenodigd te gaan stromen. Daar waar energie tekort is, komt ze door zachte, aandachtige aanraking weer tot leven. Shiatsu is effectief op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

De behandeling duurt een uur. De eerste afspraak iets langer.


Wat doet een massage?
Massage is een fijne manier om lichamelijk en geestelijk tot ontspanning te komen en heeft een krachtige uitwerking op het algemene gevoel van welbevinden. Het verbetert de stofwisseling, doorbloeding en de werking van het lymfatisch systeem en verhelpt gespannen schouders, hoofdpijn en rugpijn meestal direct. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen.

Geniet van de massage!
Een massage heeft zoveel meer te bieden dan enkel behandeling van symptomen. Waarom tevreden zijn met "pijnvrij", als je kan genieten van betere gezondheid, vitaliteit en kracht. Regelmatige massage bevordert een gezond lichaam met minder stress, meer energie en weerstand tegen ziekten. Een massage voelt prettig en houdt het lichaam soepel. Wacht niet totdat er klachten zijn. Voorkomen is beter dan genezen.

Tarief voor particulieren:
Klassieke Shiatsu € 65, - per 60 minuten, incl. 21% btw
De behandeling gaat niet ten koste van de eigen bijdrage.
Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk. De nota kun je bij je verzekeraar indienen.

Vergoeding shiatsu particulieren (externe link)