SHIATSU  
 


Shiatsu is een natuurgeneeskundige, holistische massagevorm, gebaseerd op de filosofie van yin en yang en de 5 elementen. Ze beschouwt de mens als deel van een kosmisch energetische constructie en maakt gebruik van diagnose en behandeling. Shiatsu komt voort uit een eeuwenoude traditie en is in de loop der tijd uitgegroeid tot wat het nu is; een praktische behandelmethode met een rijkdom aan theorie en de mogelijkheid tot verdieping.

Zen Shiatsu is ontwikkeld door Shizuto Masunaga. Ze onderscheidt zich van andere stijlen van Shiatsu door de nadruk die wordt gelegd op de traditionele principes van de Oosterse Geneeskunde, het meridiaan concept en de samenwerking tussen de twee handen. Zen Shiatsu therapie behandelt niet alleen de drukpunten, maar de hele energiebaan.


Werkwijze                                                                                                
Shiatsu ondergaat u, volledig gekleed, liggend op een futon (een simpel matrasje van katoen). Door middel van lichte palmdruk, gerichte druk met de duimen en ellebogen op de energiebanen, rotaties, en het strekken van de ledematen wordt altijd het hele lichaam aangeraakt. Iedere behandeling wordt aangepast aan wat u op dat moment het meest nodig heeft. Daar waar de energie geblokkeerd is, wordt ze uitgenodigd te gaan stromen. Daar waar energie tekort is, komt ze door zachte, aandachtige aanraking weer tot leven. Shiatsu is effectief op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

De behandeling duurt een uur. De eerste afspraak iets langer.


Wat doet een behandeling?
Shiatsu is een fijne manier om lichamelijk en geestelijk tot ontspanning te komen en heeft een krachtige uitwerking op het algemene gevoel van welbevinden. Shiatsu is een holistische behandelmethode. Dat wil zeggen dat er wordt gekeken naar de eventuele oorzaak van een klacht, op energetisch gebied. Het stimuleert het zelf genezend vermogen en bevordert verbinding tussen lichaam en geest. Het verbetert de stofwisseling, doorbloeding en de werking van het lymfatisch systeem en verhelpt gespannen schouders, hoofdpijn en rugpijn meestal direct. Ook klachten als burn-out en emotionele overspannenheid, reageren goed op Shiatsu therapie. Daarbij is voorkomen beter dan genezen.

Geniet van de behandeling!
Behalve behandeling van symptomen heeft Shiatsu zoveel meer te bieden. Het op regelmatige basis ontvangen van een Shiatsu behandeling bevordert een gezond lichaam met minder stress, meer energie en weerstand tegen ziekten. Het voelt prettig en houdt het lichaam soepel. Geniet van de ontspanning die het geeft.

Tarief voor particulieren:
Klassieke Shiatsu € 70, - per 60 minuten, incl. 21% btw
De behandeling gaat niet ten koste van de eigen bijdrage.
Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk. De nota kun je bij je verzekeraar indienen.

Vergoeding shiatsu particulieren (externe link)